Yoga & Meditatie Centrum Westland

Chakras, Asanas & Pranajama

Door het uitvoeren van de yoga-houdingen (ook ‘Asanas’ genoemd)
met de juiste ademhalings-oefeningen (Pranajama)
wordt het Chakra-systeem in het lichaam geactiveert, waardoor je lichamelijk, emotioneel & geestelijk optimaal gaat functioneren.

Je activeert hiermee de zelf-genezende processen van je eigen lichaam.

Chakra’s
Er zijn 7 hoofdchakras. Chakra’s zijn knooppunten van energiebanen in je lichaam, die levenskrachtenergie ontvangen, afstemmen en afgeven. Het woord komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘Wiel van Licht’. Eigenlijk zijn het ronddraaiende energievelden, waarop ook de belangrijkste zenuwknopen van de ruggengraat liggen.

7 chakra's Als je naar de chakra’s van een gezonde man/vrouw van 25 jaar kijkt, zullen alle chakra’s met dezelfde snelheid, in harmonie met elkaar, draaien.
Mensen die energie kunnen voelen en zien, zullen deze chakra’s kunnen waarnemen.

Te snel draaiende chakra’s vertegenwoordigen stress, zenuwachtigheid, fatigue, burn-out, slapeloosheid, zorgen, uitputting en dergelijke, terwijl de langzaam draaiende chakra’s een teken zijn van lichamelijk achteruitgang.

Alle yoga houdingen zijn gekoppeld aan de energiebanen in je lichaam, ofwel de meridianen en de chakras, die weer verbonden zijn met al je organen.

Door het aannemen van de juiste yoga houding, en met de juiste ademhaling, gaat de levensenergie (ook wel ‘Prana’ genoemd) door deze energiebanen heen, en dus ook door de organen en de chakra’s heen. Dit houdt in dat blokkades op allerlei niveaus kunnen worden losgelaten. De natuurlijke ‘flow’ van energie in je lichaam wordt langzaam maar zeker hersteld en je lichaam komt fysiek ook weer in balans.

De chakras zullen opnieuw in harmonie met elkaar draaien, allemaal met dezelfde snelheid.

Maar wat is het gevolg hiervan in de dagelijkse realiteit?

Fysieke ziektes zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen…Zelfs mensen met hoofdpijn of migraine als ‘familiekwaal’ zullen verbetering waarnemen……

Mensen met spijsverteeringsproblemen zullen merken dat na jaren tobben, hun spijsverteering weer optimaal functioneert.

Maar ook problemen met het bewegingsapparaat zullen langzaam maar zeker verminderen en zelfs verdwijnen, zoals rug/schouder/nek problemen en ziektebeelden als reuma.
Als het lichaam goed doorstroomt is het vanzelfsprekend dat alle ontstekingsprocessen zullen verminderen of verdwijnen, omdat het lichaam de mogelijkheid weer heeft om alle gif- en afvalstoffen af te voeren!

Heel belangrijk hierbij is dat het endocriene-systeem een oppepper krijgt!
De 7 grote lichaamschakra’s hebben directe invloed op de 7 reinigende klieren in het endocrine systeem van het fysieke lichaam.
Deze klieren zorgen voor het reguleren van de lichaamsfuncties, inclusief het proces van ‘ouder-worden’. Het niveau van het groeihormoon stijgt vaak in het lichaam, terwijl het niveau hoort te dálen.
Met dagelijkse yoga (lichaams-) en prana (ademhalings-)oefeningen is het mogelijk om het groeihormoon optimaal te laten stromen, zonder dat er achteruitgang plaatsvindt.

Tegelijkertijd zal je ‘essentie’ worden versterkt, wat zich zal uiten in een emotionele verrijking en een toenemende geestelijk ‘helderheid’!

Dit is eigenlijk geen wonder, maar de ‘normaalste’ zaak van de wereld!!

Conclusie
Het antwoord voor vele ziektebeelden ligt in ons eigen handen. En het is aan ONSZELF om ons zelfgenezend vermogen te prikkelen en onszelf HEEL te maken. En met de juiste gereedschappen in huis, de kennis en de toepassing ervan zijn wij allemaal in staat om optimaal van het leven te gaan genieten!

Je hebt zelf de sleutels voor een gelukkig leven in je handen!

Chakras, Asanas en Pranayama ademhaling oefeningen

Chakras, Asanas en Pranayama ademhaling oefeningen elke avond tijdens de Yoga en Meditatie lessen van Jane Scott in Honselersdijk.
Door het uitvoeren van de yoga-houdingen (ook asanas genoemd) met de juiste ademhaling oefeningen (pranayama), wordt het chakra systeem in het lichaam geactiveert, waardoor je lichamelijk, emotioneel en geestelijk optimaal gaat functioneren.
Je activeert hiermee de zelf-genezezende processen van je eigen lichaam.

Voor lessen in Chakra Yoga, Asanas en Pranayama Ademhaling oefeningen kun je terecht bij Jane Scott, lessen zijn er drie avonden in de week in Honselersdijk.