Yoga & Meditatie Centrum

‘MINDFUL’ ADEMEN

‘Prana’ is Sanskriet en betekent ‘Vitale Levenskracht’.

Bij het beoefenen van Yoga, kunnen bepaalde ademhalingstechnieken (Prana-jama) ervoor zorgen dat de ‘Vitale Levenskracht’ in het lichaam wordt beïnvloedt.

Het resultaat zal altijd een toename zijn van emotioneel, mentaal en fysiek wel-varen.

Wij ademen als kind op een natuurlijke wijze: heel diep. Maar als we ouder worden, gaan we, vooral door stress-factoren, steeds ‘hoger’ ademen.
We gaan daarbij het ademgedrag van de mensen om ons heen, als het ware kopiëren. En omdat we onszelf niet zo bewust zijn van onze ademhaling, lijkt deze oppervlakkige ademhaling voor ons heel ‘gewoon’.
Je kunt het vergelijken met het eten van nét genoeg voedsel, vitamines en voedingsstoffen, om in leven te blijven. En door deze minimale ademhaling, blijf je in leven, maar kom je niet tot ‘bloei’.

In mijn lessen leer ik je de specifieke ademhalingstechnieken van Pranajama-yoga, zodat je in staat zult zijn bewust te gaan ademhalen, totdat het een manier van leven is geworden voor je.

Hierdoor zal de ‘Vitale Levenskracht’ die door je lichaam stroomt, je weer de vruchten laten plukken van een gezond lichaam.

Je lichaam zal worden gezuiverd van giftige afvalstoffen, je zult je jonger voelen en meer levenslust hebben.

Kortom je lichaam zal krachtiger worden.

Daarbij zullen ook je linker- en rechterhersenhelft méér in balans komen, waardoor je creatiever en helderder gaat nadenken.

De stress zal worden gerelativeerd, waardoor je uiteindelijk in een ‘staat van ontspannenheid’ je leven kunt leiden.

Ademhaling - Pranayama

Ademhaling met yoga en meditatie Westland vindt je bij de lessen van Jane Scott.
In mijn lessen leer je de specifiek ademhalingstechnieken van Pranayama Yoga, zodat je in staat zult zijn bewust te gaan ademhalen, totdat het een manier van leven is geworden voor je.
Hierdoor zal de Vitale Levenskracht die door je lichaam stroomt, de vruchten laten plukken van een gezond lichaam.
Voor een proefles neem contact op met Jane.

Ademhaling en meditatie Westland vindt je bij The Yoga Studio Jane Scott, in Honselersdijk!